MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ukrajina izvela raketni napad na lučki grad na Krimu, brodogradilište gorjelo do rano jutros

Guverner krimske regije Mihail Razvožajev objavio je da je Ukrajina rano jutros izvela raketni napad na lučki grad Sevastoplj na Krimu, istaknuvši da je reagovala ruska protuzračna odbrana.

Sevastopoljsko brodogradilište na Krimskom poluotoku gorjelo je rano jutros, a dva su broda oštećena nakon što je Ukrajina ispalila 10 projektila i tri glisera na luku, saopćilo je rusko ministarstvo odbrane.

Sedam projektila oborio je ruski sistem protuzračne odbrane, navodi se u objavi ministarstva u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

“Kao rezultat pogotka neprijateljskim krstarećim projektilima, oštećena su dva broda na popravku”, navelo je ministarstvo.

Razvožajev, guverner Sevastopolja, najvećeg grada na Krimu i glavne crnomorske luke, postavljen u Moskvi, rekao je na Telegramu da su najmanje 24 osobe ozlijeđene.

“Sve hitne službe rade na licu mjesta, nema opasnosti za civilne objekte u gradu”, rekao je Razvožajev.

Strateško brodogradilište na poluotoku, koji je Rusija aneksirala od Ukrajine 2014. godine, gradi i popravlja brodove i podmornice ruske Crnomorske flote. Flota je pokrenula brojne napade dronovima i raketama na Ukrajinu.

Razvožajev je objavio noćnu fotografiju plamena koji guta ono što je izgledalo kao lučka infrastruktura. Ruski Telegram kanali objavili su videozapise i više fotografija golemog plamena u objektu uz vodu.

Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriji pod kontrolom Rusije u Ukrajini, ali je posljednjih mjeseci govorila da uništavanje ruske vojne infrastrukture pomaže protuofanzivi Kijeva.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa