MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ukrajinci dodatno napredovali u Harkovu, Rusi izbjegavaju direktni kontakt pa raketiraju gradove

Ukrajinske trupe nastavljaju napredovanje na južnom frontu, a još dva sela su oslobođena u oblasti Harkov. Rusi, koji izbjegavaju direktni kontakt, bombardovali su nekoliko lokacija tokom noći.

Na južnom frontu se nastavljaju pozicione borbe, zbog čega ukrajinske trupe napreduju i učvršćuju se.

Zelenski je tokom noći izvjestio o stanju na terenu i rekao da su ukrajinski vojnici iz 113. odvojene brigade teritorijalne odbrane oslobodili Vasilenkovo ​​i Artemivku u oblasti Harkov. Međutim, nisu mogli izvijestiti detaljno o stanju na terenu zbog akcija koje su u toku, a kako ne bi bile ugrožene, zajedno sa vojnicima.

Ukrajinski predsjednik je još rekao da su tokom ovog mjeseca uspjeli vratiti 2.000 kvadratnih kilometara te da pregovori sa Rusima u ovom trenutku nisu opcija.

Neprijatelj pak daje prednost kontrabaterijskoj borbi, pokušavajući izbjeći direktan sudar, ali ujedno trpe gubitke i povlače se, javlja OK “Pivden”.

Tokom noći su raketirali Dnjepar i Nikopolj, a eksplozije su se čule i u Mikolajevu i pretpostavlja se da su rakete došle s Crnog mora.

Ova grada (Dnjepar i Nikopolj) su više puta raketirani jučer, a što je nastavljeno i sinoć. Jutros su objavljene fotografije popucalih prozora i uništenih automobila, objekata i sl.

U Dnjepru je pogođen centar grada prilikom čega ima povrijeđenih. Gradonačelnik Boris Filatov rekao je da je do novog napada došlo na dan grada i da čeka dodatne službene informacije iz vojne uprave.

“Gdje su pucali i u koju svrhu – opet je nejasno. Teror i zastrašivanje su izuzetni. Ranije nije bilo žrtava, ali sada ima ranjenih. Obim granatiranja se razjašnjava.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo