MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ukrajinci oslobodili strateški grad, istok zemlje bez napajanja strujom

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski saopćio je da je ključni grad Izjum na istoku Ukrajine oslobođen od ruskih agresora.

Zelenski je potvrdio da su u nedjelju ukrajinske trupe ponovo zauzele strateški grad Izjum u istočnom dijelu zemlje u sklopu velike protuofanzive.

U obraćanju naciji povodom 200 dana od početka ruske invazije, Zelenski je zahvalio ukrajinskim snagama koje su oslobodile stotine gradova i sela, a nedavno Balakliju, Izjum i Kupijansk.

Inače, ukrajinske vlasti u istočnom dijelu zemlje optužile su Ruse za bombardovanje strateške infrastrukture, što je dovelo do nestanka struje u velikim dijelovima zemlje.

Guverner oblasti Harkov na sjeveroistoku Ukrajine rekao je da su ruski udari na “kritičnu infrastrukturu” prekinuli opskrbu strujom i vodom.

Njegov kolega u centralno-istočnom regionu Dnjepropetrovsk rekao je da su ruske snage pogodile energetsku infrastrukturu u znak odmazde za njihov poraz na bojnom polju. Zvanični istočnih dijelova Ukrajine pozvali su građane da isključe sve uređaje iz napajanja.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa