MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Umrla kraljica Elizabeta II, britanskim kraljevstvom vladala je 70 godina

Britanska kraljica Elizabeta II preminula je u četvrtak u 97. godini, javlja CNN.

Kraljica Elizabeta II., najdugovječniji britanski monarh čija je vladavina trajala sedam desetljeća, umrla je, objavila je Buckinghamska palača.

Elizabeta je stupila na prijestolje 1952. godine, nakon smrti svog oca, kralja Georgea VI. Nadgledala je posljednje muke britanskog carstva, prebrodila globalne preokrete i domaći skandal i dramatično modernizirala monarhiju.

Umrla je u dvorcu Balmoral u Škotskoj nakon što su liječnici rekli da su u četvrtak postali zabrinuti za njezino zdravlje.

Elizabeta je vladala Ujedinjenim Kraljevstvom i 14 drugih kraljevstava Commonwealtha i postala jedna od najprepoznatljivijih žena koje su ikada živjele. Njezin sin, Charles, odmah je postao kralj nakon njezine smrti.

U Balmoral su stigli prijestolonasljednik princ Charles, vojvoda od Yorka princ Andrew, grof i grofica od Wessexa, Edward i Sophie i princeza Anne. Uz kraljicu je i stariji Charlesov sin, princ William. Princ Harry, prema pisanju britanskih medija, je na putu prema Balmoralu, ali bez supruge Meghan Markle. U Windsoru je ostala i supruga princa Williama, vojvotkinja od Cambridgea, Catherine.

Ranije ove godine kraljica Elizabeta proslavila je 70. godina na prijestolju.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo