MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Umro prim. dr. Huse Muratović, jedan od prvih velikokladuških ljekara


Danas, 21.aprila 2022. u 76. godini života preminuo je primarijus dr. Huse Muratović jedan od najpoznatijih velikokladuških ljekara i jedan od prvih koji je radio u Domu zdravlja Velika Kladuša.

Dr. Huse Muratović je rođen 12.07.1946. godine u selu Šestanovac – Vrnograč, općina Velika Kladuša. Rođen je kao šesto dijete oca koji je bio zemljoradnik i majke domaćice, u osnovnu školu je krenuo sa 8 godina. Želja oca je bila da nakon završenog osmog razreda upiše Medresu jer nisu imali financijskih sredstava za dalje školovanje a istu je plaćala Islamska vjerska zajednica. Prvi razred gimnazije upisuje 1962/63. godine, a otac mu umire u jesen 1962. godine. Studij medicine upisuje školske 1966/67. godine, prvo u Zagrebu, a drugu godinu studija nastavlja na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a završava ga 1974. godine. U Domu zdravlja Velika Kladuša se zapošljava 1975. godine. Specijalizaciju medicine rada završava 1982. kada se i zapošljava u Dizpanzeru rada velikokladuškog Agrokomerca. Pred sami rat prelazi raditi u Dom zdravlja Velika Kladuša.

Doktor Huse, kako su ga mnogi zvali, prema ljudima je imao iskren odnos, bio je marljiv, uporan, produktivan, energičan i uvjerljiv. Bio je promišljen, umjeren i pravedan. Imao je mudrost, znanje, hrabrost, humanost, pravednost, tako da je sa njim bilo ugodno komunicirati, raditi i donositi zajedničke odluke. Obavljao je i dužnost direktora Dom zdravlja Velika Kladuša, a penzionisan je 2011. godine.

Dženaza dr Huse Muratovića polazi u petak, 22. aprila ispred kuće umrlog na Mekotama u 15h, a dženaza namaz i ukop obaviće se na mezarju Grabež po dolasku.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa