MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

UO Udruženja poduzetnika: Nije tačna konstatacija vijećnika Laburističke stranke da je nedavni sastanak bio predizborni skup

Upravni odbor Udruženja poduzetnika Velika Kladuša povodom održanog sastanka  sa   predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti USK i Klubova vijećnika, kao i pokušaja pojedinih aktera da ovaj sastanak nazove „predizbornim skupom“ izdaje slijedeće:

                                                      SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Upravni odbor Udruženja poduzetnika Velika Kladuša u utorak 3.10.2023. organizirao je sastanak na temu „Ekonomsko-privredna situacija općine Velika Kladuša“, sa ciljem da se napravi iskorak u poboljšanju situacije za neometano poslovanje poduzetničkog sektora u Velikoj Kladuši. Na uredno dostavljen poziv za sastanak odazvali su se premijer USK zajedno sa  tri ministra, predsjednik Skupštine USK, predsjedavajuća OV,  predstavnici Klubova vijećnika u OV i zastupnici u Skupštini USK. Iako je uredno pozvan sastanku nije prisustvovao Općinski načelnik, niti bilo ko iz Kabineta.

Glavni cilj i povod organizacije ovog sastanka bio je isključivo pokušaj iznalaženja adekvatnog rješenja za probleme sa kojima se suočavaju poduzetnici velikokladuške općine. Glavni akcenat na sastanku bilo je pitanje neizdavanja urbanističkih saglasnosti i građevinskih dozvola i pokušaj deblokade ovog procesa, jer se ove dozvole ne izdaju više od tri godine.

Kako znamo od maja 2020. godine niti jedna  dozvola nije izdana od strane nadležnog organa. Ovakvo djelovanje blokira Veliku Kladušu od bilo kakve legalne gradnje i investicija, te joj uskraćuje milionske prihode u budžetu.

Pokušaj smirivanja tenzija na relacijama unutar Općinskog vijeća, te Općinskog vijeća i načelnika, radi pronalaženja zajedničkog rješenja za ovaj problem, prisutni predstavnici Laburističke stranke svojom diskusijom na sastanku, ovu okupljanje su nazvali predizbornim skupom.  Očigledno je da ovaj sastanak njima poslužio kao materijal za snimanje videa koje će plasirati javnosti, sa ciljem etiketiranja Udruženja i predstavljanja učesnika sastanka u negativnom kontekstu. Oštro odbacujemo ovakve populističke stavove od bilo koje stranke, pa tako i od predstavnika Laburističke stranke koji nisu sačekali ni kraj sastanka već su otišli da snime propagandni video. Izjave u objavljenom videu su netačne i tendenciozne, a sami video vjerovatno služi za predizbornu kampanju političke stranke, a nikako sastanak koji je organiziralo Udruženje.

Udruženje je bilo i biće nestranačka organizacija koja radu u interesu poduzetničkog sektora u Velikoj Kladuši, a navedeni sastanak nije imao nikakve skrivene namjere niti protežiranja bilo koje političke opcije. Jedini cilj pomenutog sastanka bio je pokušaj iznalaženja odgovarajućeg rješenja za ono što tjera i poduzetnike i stanovnike iz Velike Kladuše. Još jednom napominjemo da su na pomenuti sastanak  pozvani svi oni koji bi mogli razriješiti ovu situaciju, a očito je da su neki na sastanak došli da bi mogli da snime video u kojem su ustvari pokazali da ne žele razrješenje ove situacije. Ovakve i slične sastanke organiziraćemo i u budućnosti i ponovo ćemo pozvati sve aktere koji trebaju da razriješe ovu sutuaciju, jer poduzetnički sektor u Velikoj Kladuši zapošljava veliki broj radnika i u značajnoj mjeri puni općinski budžet.

                                                                                                           – Upravni odbor –

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa