MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

UPRILIČENA PROMOCIJA DIPLOMANATA FAKULTETA ZDRAVSTVENIH STUDIJA

Svečana promocija diplomanata Fakulteta zdravstvenih studija održana je jučer u amfiteatru ove visokoobrazovne ustanove. Riječ je o 27. generaciji fakulteta, koji je svoje temelje gradio na osnovi Visoke zdravstvene škole, a koji je do danas iznjedrio više od tri hiljade studenata.

Jučer su svoj dan svečano obilježili studenti Fakulteta zdravstvenih studija u Bihaću. Promovirano je 96 diplomanata sa zvanjem bečlera sestrinstva i sanitarnog injženjeringa. Dekan ovog fakulteta Ekrem Pehlić kaže kako su nastojali da kao ustanova pruže maksimum znanja studentima te kako su i ponosni na ovu generaciju. Posljednja događanja s koronavirusom pokazala su šta znači zdravstveni studij i zdravstvena struka, o čemu je govorio dekan, kao i o orijentaciji ove visokoškolske ustanove u narednom periodu.

U okviru programa danas su dodijeljena i priznanja najboljim studentima u generaciji. Tokom 27 godina egzistiranja, kako je i danas kazano, ova ustanova postepeno je stasavala, iz Više medicinske i Visoke zdravstvene škole prerasla u  fakultet, koji pored domaćih prima i studente iz regiona.

Izvor: RTV USK

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo