Hasan Mujakić pobjednik na takmičenju #TražiSeČistZrak

Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini organizirao je foto takmičenje #TražiSeČistZrak kojim se je htjelo ukazati na značaj čistog zraka. Od ukupno 82 prijave iz cijele BiH, 56 radova je učestvovalo u drugom krugu. Sve radove je ocijenila petočlana komisija i na kraju odabrala pobjednika, a to je naš sugrađanin, Hasan Mujakić.

Njegovih pet fotografija i popratni tekst „Post-apokolaptična ljubavna priča“ proglašena je najboljim pristiglim radom, te je pobjedniku pripala i nagradu – fotoaparat u vrijednosti od 1300 KM.

-“Izutetno sam počašćen i ponosan osvojenom nagradom i radujem se novim izazovima. Hvala svima koji su mi pomogli u realizaciji ove foto priče, jer sve ide puno lakše ukoliko se okružiš pozitivnim ljudima”, kazao je Mujakić.

Inače, Hasan je prije nekoliko sedmica postao i dobitnik granta „New Voices“ kojeg u sklopu Programa osnažavanja nezavisnih medija (IMEP), finansira misija USAID-a u BiH. Njegov projektni prijedlog pod nazivom „Jedan dan na planini“ izabran je u konkurenciji 50 prijavljenih radova kao drugi najbolji, a u njegovoj realizaciji je predviđeno osvajanje sedam planinskih vrhova širom Bosne i Hercegovine, te kreairanje sedam foto i video reportaža.

Tokom ovih planinarskih pohoda, Mujakić će svojim fotoaparatom u narednih sedam mjeseci pokušati u najboljem svjetlu prikazati nedirnute prirodne ljepote naše zemlje.

Ukoliko želite vidjeti više njegovih fotografija zapratite njegov instagram profil: brazzo_81(https://www.instagram.com/brazzo_81/ ) , gdje Hasan redovno objavljuje nove fotografije.

Lajla Žalić/Trend radio

Vezane vijesti: