Zapažen nastup velikokladuških atletičara na Evropskim atletskim igrama

Na 16. Evropskim atletskim igrama/European athletics games 2021, koje su najjače takmičenje na Starom kontinentu kada je kraljica sportova u pitanju, održanim u Češkoj Republici u gradu Brno u kategoriji mladih atletičarki i atletičara do šesnaest godina takmičar Atletskog kluba Krajišnik Ermin Beganović ostvario je veliki rezultat, u finalu discipline 1500 metara zauzeo je odlično četvrto mjesto, te je do samog finiša utrke bio u igri za medalju. Ovo je ujedno u šesnaest izdanja Evropskih atletskih igara najveći uspjeh nekog takmičara iz Bosne i Hercegovine.

Pored Ermina zapažene rezultate ostvarili su Harun Hušidić u kategoriji takmičara do četrnaest godina koji je nastupao u disciplini 800 metara te u finalnoj utrci zauzeo deseto mjesto, te u ženskoj konkurenciji Farah Abdić u kategoriji do dvanaest godina zauzevši u disciplini 600 metara odlično sedmo mjesto.

Već  iduće godine pred Erminom i njegovim trenerom Velmirom Zahirovicem je veliki izazov, pokusaj ispunjenja norme za Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Trend radio

Vezane vijesti: