MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Uskoro počinje izgradnja Islamskog centra u Maljevcu

“Obznanjujem radosnu vijest iz Džemata Maljevac na današnji mubarek dan 1. redžeba 1444. godine po hidžri.Naime, dobili smo službeni termin za svečanost polaganja kamena temeljca za Islamski centar u Maljevcu. To je ponedjeljak 1.5.2023. Jučer je bila sjednica Mešihata na kojoj je odlučeno za ovaj termin. To je 10 dana nakon ramazanskog Bajrama, odnosno u produženom vikendu kada je i Praznik rada. Svečanost će se upriličiti ispred postojećeg mesdžida u Maljevcu na zemljišnoj parceli koja je predviđena za izgradnju Islamskog centra u Maljevcu”, poručio je imam iz Maljevca.

Ujedno taj dan je predviđen i za početak radova na izgradnji.

Predstoji nam veliki angažman i ogroman trud da pripremimo ovu veliku i nesvakidašnju svečanost na ulazu u Europsku uniju u blizini granice između Hrvatske i BiH.

Islamski centar u Maljevcu je potreba muslimana koji žive u Karlovačkoj županiji uz granicu s BiH. U 176 kuća živi 1 000 vjernika muslimana u općinama Cetingrad, Vojnić i Topusko. Islamski centar će se prostirat na 434 kvadrata. Munara je visoka 22,5 metra, a kupola je visine 11,5 metara s 3 male kupole. Idejno rješenje uradila je arhitektica dr. Alma Pinjić iz Jablanice dok je glavni projekt uradila arhitektica Željka Tomašić iz Zagreba.

Džematlije Džemata Maljevac svojim prilozima financirali su kupovinu zemljišta i svu projektnu dokumentaciju. Dobivena je građevinska dozvola i konačno svečanost polaganja kamena temeljca i početak radova na izgradnji Islamskog centra u Maljevcu je 1. svibnja/maja 2023.

Pozivamo dobrotvore da pomognu izgradnju ove Božje kuće na ulazu u Europsku uniju i da budu vakifi/dobrotvori trajnog dobra- zaključio je Admir ef. Muhić imam Džemata Maljevac.

Izvor: dijasporainfo.net

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa