MARKETING

Uspješno okončan serijal „Podcast na Trendu“

U prostorijama Trend radija  održan je završni događaj i dodjela zahvalnica povodom okončanja projekta „Bolja Krajina: Mladi i uspješni“, a u sklopu njega serijal „Podcast na Trendu“. Događaju su prisustvovali mladi novinari iz Bužima i Velike Kladuše, koji su proteklih mjeseci aktivno učestvovali u realizaciji projekta.

Na samom početku prisutnima se obratio koordinator  Mersad Sarajlija, koji se zahvalio na učešću i doprinosu koji su dali za uspješno okončanje projekta. Nakon toga mladi novinari su iznijeli svoje utiske i prisjetili se anegdota sa snimanja, a svi su izrazili spremnost i da učestvuju u nastavku ovog ili u nekom sličnom projektu. Učesnici su istakli da im se posebno svidio koncept, jer je to bila jedinstvena prilika da učestvuju u stvaranju video formata koji se emitira na youtube kanalu.

Aktivnosti na projektu su počele je sredinom marta ove godine, a u realizaciji je učestvovalo 13 mladih iz Bužima i Velike Kladuše. Nakon edukativne radionice koja je održana na samom početku, glavne aktivnosti bile su pripreme, snimanja i emitiranja 14 podcast epizoda o mladim i uspješnim osobama sa područja USK. Sami projekat i koncept podcasta, naišao je na pozitivne reakcije publike kao i samih aktera koji su učestvovali, bilo kao voditelji ili članovi redakcijskog tima. Sve epizode su snimane na lokacijama u Velikoj Kladuši, Bužimu i Bihaću.

Nadamo se da će ovaj projekat biti dobra osnova i prilika za nekog od učesnika da počne sa ozbiljnom podcast karijerom.

„Podcast na Trendu“  je realiziran zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projekta kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a kojeg finansira Austrijska razvojna saradnja.

Sve podcast epizode možete pogledati na našem youtube kanalu

https://www.youtube.com/results?search_query=podcast+na+trendu

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo