MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Uspješno realizovana aktivnost ˝Jedan slatkiš, jedno dijete˝ u 23 srednje škole na području Unsko-sanskog kantona

Mreža Vijeća učenika Unsko-sanskog kantona, krovna organizacija za srednjoškolce u ovom kantonu, i ove godine je uspješno realizovala aktivnost ˝Jedan slatkiš, jedno dijete˝u kojem su skupljeni slatkiši u vrijednosti od 11 961 KM za djecu slabijeg imovinskog stanja, djecu s posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja.

˝Jedan slatkiš, jedno dijete˝ je tradicionalno, ali i jedna od najljepših aktivnosti koju već godinama realizuje Mreža savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini. Kao i prošle tako i ove godine u Unsko-sanskom kantonu ova aktivnost je bila i više nego uspješna, a srednjoškolci iz Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe, Bužima, Bosanskog Petrovca, Sanskog mosta i Ključa su cijeli decembar prikupljali novčana sredstva, slatkiše te različite druge poslastice kao i igračke kako bi mogli napraviti paketiće i podijeliti ih mališanima te im izazvati osmijehe na licima.

Novčana sredstva su prikupljali u trgovačkim centrima, amfiteatrima, školama, na ulici, ali i organizirajući različite filmske večeri, kao i kolačijade. Napravljeno je 1366 paketića u vrijednosti od 11 961 KM, a podijeljeni su u domovima u kojima se nalaze nezbrinuta djeca, djeca bez roditeljskog staranja, centrima za djecu s posebnim potrebama, djecu iz porodica koji su slabijeg imovinskog stanja. Srednjoškolci iz Unsko-sanskog kantona izazvali su ove godine 1366 osmijeh.

˝Ne možemo činiti svi velika djela, ali možemo činiti mala djela s velikom ljubavlju”.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa