MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Usvojen rebalans budžeta USK U IZNOSU OD 288,7 miliona KM

  • Budžet USK-a usvojen je u iznosu od 288, 7 miliona maraka. Kako je pojasnio kantonalni ministar finansija Vedran Prša, ostvareno je više prihoda u odnosu na planirane, što je jedan od razloga zašto je pokrenuta procedura izmjene budžeta. Današnjim usvajanjem, sredstva će biti iskorištena za povećanje decembarske plaće i drugih naknada budžetskim korisnicima, za isplatu naknade bivšim borcima, uspostavljanje rada Ureda za borbu protiv korupcije, kao i dodatnih dva miliona maraka za poljoprivredu…

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Skupštine USK usvojen je rebalans budžeta Kantona. Time je omogućeno da budžetski korisnici dobiju uvećanu decembarsku plaću, isplate se naknade demobilisanim borcima, dva miliona maraka poljoprivrednicima za jesenju sjetvu, te uspostavi rad Ureda za borbu protiv korupcije. 

Zeleno svjetlo dobio je i rebalans budžeta ZZO USK-a, što znači da da će se moći izvršiti izmjene u sektoru finansiranja javnog zdravstva. Zdravstveni radnici ne moraju brinuti da će biti dovedeni u situaciju da se od 01. januara blokiraju isplate zdravstvu jer su zastupnici danas podržali i  privremeno finansiranje ove ustanove. Odluka o privremenom finansiranju, međutim nije podržana od strane većine kada je riječ o Budžetu USK-a za narednu godinu.

RTV USK

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo