MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Uz inicijativu učenika Gimnazije, u Velikoj Kladuši postavljena 4 metalna policajca

U sklopu CIVITAS projekta “Ja građanin” zajedno sa PS Velika Kladuša i JKUP Komunalije d.o.o Velika Kladuša danas su učenici JU Gimnazija Velika Kladuša postavili 4 metalna policajca u blizini osnovnih i srednjih škola. 

Metalni policajci imaju psihološki efekat na vozače i upozoravaju ih da uspore i prilagode uvjete vožnje. Metalni policajci su donirani od strane BIHAMK-a, koji je također donirao i letke koje su ranije podijelili. 

Učenici III2g su obavili mnoge aktivnosti u cilju poboljšavanja sigurnosti u saobraćaju, a neki od njih su edukacije predškolskog uzrasta, inicijative za postavljanje vibracionih traka, povećanje broja policijskih službenika u zoni škole i dr.

“Iznimno smo zahvalni svim građanima koji su podržali nas i naše ideje, kao i institucijama koje su nam izašle u susret, a posebne zahvale idu PS Velika Kladuša, JKUP Komunalije .d.o.o Velika Kladuša, BIHAMK i JP Ceste Federacije BiH. Iako nismo ostvarili željeni rezultat na takmičenju, ponosni smo na naš rad i uloženi trud. Nadamo se da će u budućnosti Velika Kladuša vidjeti još ovakvih projekata”, poručuju učenici velikokladuške gimnazije.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa