MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vanredno stanje u Japanu moglo bi biti produženo do kraja maja

Panel stručnjaka podržava plan vlade Japana da se produži vanredno stanje u zemlji do kraja maja.Premijer Shinzo Abe rekao je u petak da planira zadržati trenutne mjere uvedene zbog sprečavanja širenja koronavirusa još mjesec dana, u skladu s preporukama zdravstvenih stručnjaka. Primijetili su kako se porast novih slučajeva usporava, a japanski zdravstveni sistem još uvijek nije preopterećen.

Ministar ekonomije Yasutoshi Nishimura rekao je novinarima u ponedjeljak da su stručnjaci podržali plan vlade da se produže mjere socijalnog distanciranja do 31. maja i nazvao ga “prikladnim”, javio je Associated Press.

Nishimura je rekao da će se zadržati ​​trenutne mjere u Tokiju i desetak drugih prefektura, koje su označene kao posebne zone, dok će 34 druge prefekture moći malo ublažiti ograničenja pod uslovom da se preduzme dovoljno preventivnih koraka.

Kasnije u ponedjeljak, nakon odobrenja parlamentarnih odbora, Abe je spreman službeno objaviti proširenje i objasniti detalje.

U Japanu je od ponedjeljka bilo više od 15.000 slučajeva zaraze virusom i 510 smrtnih slučajeva, prema podacima ministarstva zdravstva.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa