MARKETING

Već počeli protesti bh. građana u najmanje 35 gradova svijeta

Potaknuti aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovni, bh. građani širom svijeta organizuju masovne proteste. Dok su oni najmasovniji zakazani za sutra (ponedjeljak) u Briselu, neki od njih su već održani. Bh. građani u St. Luisu okupili su se jučer, danas su skupovi u Ženevi i Parizu, a sa istim porukama građani će nastupiti u najmanje 35 gradova. 

“Trenutno imamo 14 zemalja na listi, gdje će protesti biti u najmanje u jednom gradu. Kada se sve sabere – protesti će se održati u najmanje 35 gradova. Neki su počeli već jučer. Volio bih naglasiti da će protesti trajati dva dana zbog koronavirusa i raznih razloga. Imali smo proteste jučer u St. Luisu, to su bili prvi u Americi. Zatim, po mojim informacijama, danas nas prate Ženeva i Pariz. Imamo i Sydney, koji će biti mali zbog korone”, objašnjava Satko Mujagić, jedan od organizatora.

Mujagić naglašava da se sutra sa protestima ponovo nastavlja u Evropi i sutra će biti glavni dan.

“Idemo sa Briselom, Londonom, potom Beč, Oslo, Stockholm, Rim, Kopenhagen. U svim ovim gradovima početak je u 12, počinje se sa himnom, a izuzetak je London, gdje protesti počinju u 11, i Oslo, gdje počinju u 18 sati. To znači da ćemo u svakom dijelu dana mi biti negdje”, govori nam Mujagić.

Dodaje da se protesti završavaju sutra naveče na američkom kontinentu – konkretno u Ottawi, potom slijedi Toronto, Portland, Boston, New York.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo