MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Večeras nastupa 1441. hidžretska godina; Čestitku uputio reisu-l-ulema IZBiH Husein ef. Kavazović

Po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH večeras sa akšam-namazom nastupa nova 1441. hidžretska godina.
Prvi dan nove hidžretske godine je u subotu 31. augusta 2019. godine, to jeste 1. muharrema 1441. hidžretske godine.
Ovim povodom reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je muslimanima novogodišnju čestitku u kojoj se kaže:
“Poštovana braćo i sestre, muslimani i muslimanke, ovih dana kada se prisjećamo hidžre Posljednjeg Božijeg poslanika i prvih muslimana iz Meke u Medinu još jednom se podsjećamo da je život na ovom svijetu satkan od kušnji i naše spremnosti da na njih odgovorimo kao muslimani i muslimanke.
U nadi da će nas sjećanje na hidžru učiniti odlučnim da u godini koja je pred nama napravimo iskorak ka dobru, svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, Sandžaku, Hrvatskoj, Sloveniji, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i bošnjačkoj dijaspori, svim imamima i članovima Islamske zajednice čestitam Novu 1441. hidžretsku godinu uz želju da svima bude sretna i berićetna i moleći Allaha dž. š. da muslimanima podari slogu, da ujedini njihova srca u dobru, da našu Zajednicu učvrsti u napretku, da našu Domovinu čuva u blagostanju i miru, i da svim ljudima ukaže na put sreće i uspjeha”, stoji na kraju čestitke reisu-l-uleme Kavazovića.

Podsjećamo, Hidžra se dogodila 622. godine po Isau. Muhamed, a.s., je bio prisiljen napustiti svoj rodni grad Mekku i otići tamo gdje neće biti u opasnosti.
Medina, ili Jesrib kako se tada zvala, ponudila mu je utočište i Poslanik je napustio noću svoj grad i preselio se u Medinu u kojoj je ostao živjeti do svoje smrti

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa