MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Velika Kladuša: Besplatnim mjerenjem šećera u krvi obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

Danas je kroz akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi ( ŠUK-a), podjelom aparata i edukativnog materijala Svjetski dan borbe protiv dijabetesa obilježen i u Velikoj Kladuši. Zahvaljujući organizatoru Udruženje djece i omladine oboljele od dijabetesa USK-( članovi iz Velike Kladuše) zainteresirani građani Velike Kladuše imaju priliku besplatno izmjeriti nivo glukoze u krvi.

Obilježavanje Svjetski dan dijabetesa (WDD) najveća je kampanja podizanja svijesti o dijabetesu u svijetu, pokrenuta je od strane Međunarodne dijabetičke federacije (IDF) 1991. godine i Svjetske zdravstvene organizacije i obilježava se svake godine 14. novembra a ove godine se obilježava pod sloganom „Dijabetes: saznaj svoj rizik, saznaj svoj odgovor.“  

 Ovaj slogan upućuje na važnost poznavanja rizika od obolijevanja naročito od dijabetesa tip 2 kako bi se pomoglo u odlaganju ili prevenciji bolesti, te značaju pristupa potrebnim informacijama i zdravstvenoj zaštiti kako bi se osiguralo pravovremeno uspostavljanje dijagnoze i liječenje.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa