MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Velika Kladuša bila domaćin 11.Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci

Velika Kladuša je ponovo, nakon 11 godina, bila domaćin međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci čiji je organizator i realizator bio Odbojkaški klub invalida (OKI) „Panda“.
Na turniru je učestvovalo osam ekipa iz BiH, Srbije i Hrvatske, a održavanje turnira podržali su brojni privredni subjekti te Općina Velika Kladuša.
Predsjednik OKI „Panda“ Nisvet Purić je kazao kako će se potruditi da održavanje ovakvog međunarodnog turnira postane tradicionalno.


Ovo takmičenje održano je istovremeno na dva terena i sve su ekipe međusobno igrale susrete. Na kraju turnira, najviše uspjeha imali su domaćini zauzevši prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je ekipi OKI „Iskra“ iz Bugojna, a treće ekipi OKI „Doboj“ iz Doboja. Četvrta je bila ekipa KISO „Karlovac“ koja je jedina u svojim redovima imala žena – djevojki, čak i više nego muškaraca i po tomu je bila jedinstvena.
Ova činjenica je vjerovatno opredijelilo organizatore da ekipi KISO „Karlovac“ dodijeli pehar za fair play


Ostale ekipe učesnice ovog međunarodnog turnira bile su još: OKI „Smeč“ – Beograd, OKI „Mramor“ – Tuzla, OKI „Derventa“ – Derventa i OKI „Laktaši“ – Laktaši.
Nakon odigranih utakmica upriličen je zajednički ručak i druženje prilikom kojeg su i dodjeljeni pehari najboljim ekipama.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa