MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Velika Kladuša: Dodijeljeni certifikati za CNC operatere

Nakon višemjesečne obuke danas je u prostorijama JU “Dr. Husein Džanić“ Velika Kladuša upriličena dodjela certifikata za CNC operatere u sklopu projekta “Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada” koji podržava Evropska unija u Bosni i Hercegovini putem Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona.

Polaznicima obuke uručeni su certifikati o uspješno završenom tečaju za profil CNC operater nakon teorijske i praktične obuke koja se odvijala na najsavremenijim industrijskim CNC strojevima. Za sada su obuku prošla ukupno 33 polaznika a za njih 27 obuka je u toku.

U ime domaćina čestitku  je uputio direktor Prve srednje škole, Nihad Ugarak.

„Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou“, istakao je.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona uz Obrtničku komoru Unsko-sanskog kantona čine Općina Velika Kladuša, Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona, Biotehnički fakultet, JU I srednja škola “Dr.Husein Džanić” Velika Kladuša i firma “Strojpromet” doo Velika Kladuša.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa