MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Velika Kladuša: Obilježen Dan šehida

Drugi dan Ramazanskog bajrama, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini obilježava kao Dan šehida, odnosno kao dan sjećanja na sve one koji su dali život braneći domovinu. Taj dan se obilježava obilaskom šehidskih mezarja, posjetama šehidskim porodicama, molitvama za sve šehide i podsjećanjem na njihovu žrtvu.

Povodom toga danas je položeno cvijeće na spomen obilježju u haremu Gradske džamije Velika Kladuša te proučena Fatiha poginulim borcima. Organizator je Općinski odbor SDA, a cvijeće su položili iz Organizacije porodice šehida i poginulih boraca Velika Kladuša.
U kratkom obraćanju, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša Ismet-ef. Mustedanagić naglasio je koliko je važno njegovanje kulture sjećanja na sve one koji su za vrijeme agresije dali ono najvriijednije, svoje živote. To je moralna obaveza svakog čovjeka koji Bosnu i Hercegovinu nosi u srcu, naglasio je.

Nakon polaganja cvijeća biti će upriličen obilazak šehidskih obilježja u Velikoj Kladuši, Baraci, Todorovu, Vrnograču i Zborištu.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa