MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

VELIKA KLADUŠA: URUČENI KLJUČEVI BUDUĆIM STANARIMA ZGRADE SOCIJALNOG STANOVANJA U NASELJU JOŠE

U prisustvu brojnih zvanica danas je upriličena svečanost povodom otvaranja novoizgrađene zgrade u velikokladuškom naselju Joše i uručenje ključeva budućim stanarima.

Riječ je o stambenom objektu koji je izgrađen u okviru projekta CEB II ”Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”.

Svečanosti su prisustvovali  predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica,Općine Velika Kladuša, korisnici stambenih objekata s porodicama, saradnici i gosti.

Useljenjem korisnika u novoizgrađeni stambeni objekat u naselju Joše, osigurana su stambena rješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za dvadeset porodica koje su do sada boravile u alternativnim smještajima na području Općine Velika Kladuša.  

Savjetnik općinskog načelnika Ervin Abdić, te predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica BiH uručili su ključeve budućim stanarima novoizgrađenog objekta poželjevši im dobrodošlicu u novi dom.

Objekat je izgrađen u okviru realizacije Projekta CEB II „Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“ i ovo je prvi objekat koji je završen na području općine Velika Kladuša. Ukupna vrijednost Projekta iznosi oko 730 hiljada eura (€) odnosno oko 1,4 miliona KM.

Izeta Durmić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa