MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Velika Kladuša: Zbog zaključane vijećnice Kolegij OV održan u hodniku

Novoizabrana predsjedavajuća velikokladuškog vijeća Bisenija Mušedinović za danas je zakazala održavanje sjednice Kolegija OV. Ono čime su se susreli članovi Kolegija prilikom dolaska u zgradu općine jeste da su vrata vjećnice bila zaključana, čime je spriječen ulazak vijećnika u vijećnicu. Odmah nakon ovoga svi članovi Kolegija, osim člana iz Laburističke stranke koji nije bio prisutan, otišli su u Kabinet načelnika sa zahtjevom da ih načelnik primi i da objašnjenje zbog čega im je onemogućeno korištenje vijećnice. Na ulazu u Kabinet članove Kolegija je dočekala savjetnica Ilirijana Cakaj Kasumović, koja ih je obavijestila da ih načelnik ne može primiti zbog “ranije preuzetih obaveza”, da je ključ od vijećnice kod Šefa kabineta a da se za sve nejasnoće vezano za korištenje vijećnice obrate šefu službe Jasminu Šahinoviću.


Nakon ovoga članovi Kolegija su otišli kod Šahinovića sa istim pitanjem, a od njega su dobili odgovor da ključ nije kod njega i da on nije dao nalog za zaključavanje vijećnice. Odmah nakon ovoga Bisenija Mušedinović je u svojstvu predsjedavajuće pozvala policiju i tražila da im se omogući ulaz u vijećnicu. Prilikom dolaska policijskih službenika data je na uvid cjelokupna dokumentacija koja se tiče imenovanja, kao i dopisa koji su dostavljeni od strane nadležnog ministarstva. Policija je nakon ovoga kontaktirala kantonalnog tužioca, koji će dalje preuzeti radnje vezane za ovaj slučaj.


Nakon ovoga sjednica Kolegija je održana na hodniku ispred vijećnice, a na dnevnom redu je utvrđen dnevni red i termin održavanja 15. redovne sjednice Vijeća. Jednoglasnom odlukom je odlučeno da će se sjednica održati u utorak 28. marta a na sjednici bi se trebao razmatrati i Prijedlog budžeta za 2023. godinu.
Treba navesti da se je tokom trajanja sjednice Kolegija u ulozi “reportera snimatelja” pojavio se direktor “Komunalija” i predsjednik Kluba vijećnika Laburista Amir Đogić, koji je tokom video snimanja poimenično imenovao sve one koji su bili prisutni, vjerovatno pokušavajući izazvati incidentnu situaciju ali niko nije reagirao na ovakav “igrokaz” Đogića.

Tokom održavanja Kolegija iz Kabineta načelnika su izdali saopćenje u kojem navode da je protiv Bisenije Mušedinović podignuta krivična prijava zbog, kako su naveli, lažnog predstavljanja.
Sigurno je da se ova situacija u Velikoj Kladuši neće uskoro razriješiti, a da će doći do bilo kakve saradnje između Općinskog načelnika i aktuelne većine u OV teško je za očekivati. Ono što dodatno brine jeste načelnikovo autokratsko ponašanje, koje ide toliko daleko da se legalno izabranim vijećnicima uskraćuje korištenje vijećnice i onemogućuje bilo kakav rad. Pored svega ovoga negira se i pečat koji je izrađen nakon što je Ministarstvo pravde dalo odobrenje za njegovu izradu i korištenje. Jednostavno rečeno, načelnik i rukovodstvo Laburističke stranke negiraju sve ono što njima ne ide u prilog, a sve u cilju da se onemogući funkcioniranje Vijeća sa novom većinom.

M. Sarajlija/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa