MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Velike količine prašine iz Sahare danas na području BiH

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će preovladavati mala do umjerena naoblaka, ali ima dosta prašine sa područja Sahare koja zaklanja Sunce, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U drugom dijelu dana uz razvoj oblačnosti lokalni pljuskovi i grmljavina, uz moguću pojavu grada, mogući su u centralnim, istočnim i sjevernim područjima, a u noći na ponedjeljak slabijih padavina može biti i u ostalim područjima.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena Celzijusa.

U ponedjeljak će biti promjenljivo oblačno vrijeme sa prolaznom slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U utorak će biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni uz lokalnu pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepeni Celzijusa.

U srijedu je najavljeno djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Slično vrijeme će se zadržati i u četvrtak, za kada je najavljeno djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni Celzijusa.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa