MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Veliki broj građana kreće iz Goražda na proteste ispred Suda BiH u Sarajevu

Fondacija ‘Istina za Goražde’ organizuje protest u ponedjeljak, 21. augusta, ispred zgrada Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog podizanja optužnica protiv bivših članova Armije Republike BiH.

Prema informacijama kojima raspolaže portal Radiosarajevo.ba iz Goražda će na proteste u Sarajevo krenuti šest autobusa građana koji će se okupiti ispred zgrada Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Protesti su organizovani protiv nepravednog progona branitelja Bosne i Hercegovine, pripadnika Armije RBiH i MUP-a RBiH, kojima se želi relativizirati prošlost i provesti historijski revizionizam, odnosno negirati prošlost i činjenice utvrđene i presuđene u dva suda Ujedinjenih nacija u Hagu. Progonom naših branitelja pokušavaju se nametnuti laži kojima se štiti agresor.

Sa protesta u Sarajevu uputit ćemo pismo generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija obavještavajući ga o nepoštivanju rezolucije UN-a kojom je pokrenuto osnivanje Suda i Tužilaštva BiH, nepoštivanju haškog naslijeđa, kao i o tome da Tužilaštvo BiH progoni branitelje iz zaštićenih zona dok ne procesuira one koji su te zone držali u okruženju i svakodnevno ubijali civile i djecu.

Masovni odziv je važan kako bi poruke koje ćemo poslati bile jače i glasnije. Zbog toga očekujemo Vaš dolazak, kao i da pozovete što je više moguće ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu i kojima je stalo do odbrane istine i pravde”, između ostalog stoji u saopštenju fondacije ‘Istina za Goražde’.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa