MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Velikokladuška Druga srednja škola proslavila 24. rođendan

Danas je (05.februara) velikokladuška Druga srednja škola svečano obilježila svoj 24. rođendan.

Prigodan program je otvoren intoniranjem himne BIH a na samom početku čestitke u povodu Dana škole uputio je direktor škole, Fikret Hadžić.

“Koristim priliku  da svim našim učenicima i uposlenicima čestitam Dan škole i da im poželim puno sreće i uspjeha. Na putu profesionalnosti postigli smo visok standard poučavanja i učenja. Osim što obrazujemo mlade, učimo ih najtežu životnu lekciju- BITI ČOVJEK”.

Ovom prilikom ukazao je na to da zvanje profesor stiče se sa mnogo truda i da još više truda treba uložiti u znanje kako nositi tu važnu titulu.

“Naši profesori svoje znanje i sposobnosti nastoje staviti u službu odgoja obrazovanja naših učenika. Svoj posao obavljaju stručno, savjesno, uspješno, dostojanstveno i sa ljubavlju. U ovoj školskoj godini mi ćemo ispratiti u zasluženu mirovinu profesore Asafa Šehića i Liljanu Krupić i našu uvaženu pedagogicu Nafku Draganović”, kazao je Hadžić.

Zaslužnim i prijateljima škole dodijeljene su zahvalnice, a vrijedi  istaći da su i ove godine učenici škole za kuhare pripremili razna slatka i slana jela.

Mnogobrojni gosti, učenici, njihovi roditelji i uposlenici škole sa svojim prisustvom su uveličali ovaj značajan dan.

Do danas je Druga srednja škola Velika Kladuša iznjedrila 23 generacije. Ukupno je do sada svoje školovanje završilo više od 5000 učenika, od toga oko 2500 učenika tehničkih zanimanja, i gotovo 3000 učenika stručnih zanimanja.

Škola broji 500 učenika, raspoređenih u 23 odjeljenja i ima 63 uposlenika.

Izeta Durmić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa