MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Velikokokladuški srednjoškolci poručili da imaju pravo na svjetliju budućnost

Međunarodni dan srednjoškolaca danas su u Gradskoj dvorani svečano obilježili velikokladuški srednjoškolci.

Vijeća učenika tri velikokladuške srednje škole odlučili su obilježiti ovaj važan datum za srednjoškolce širom svijeta. Na samom početku ispred Vijeća učenika sve tri škole prisutnima se obratila Lajla Žalić, predsjednica Vijeća učenika Gimnazije. U žustrom i nadahnutom obraćanju, Lajla je tokom trominutnog govora ukazala na probleme mladih, istakla je zbog čega mladi masovno odlaze a istovremeno je pozvala odgovorne na svim nivoima vlasti da im omoguće bolju i svjetliju budućnost, kako bi mladi ostali i gradili zajednički život u BIH.


.
Međunarodni dan srednjoškolaca je obilježen prigodnim programom koji je bio ispunjen raznim nastupima koje ustvari prate život, priču, pozitivu ali i probleme mladih srednjoškolaca u BiH.Kroz nastupe su pokazali svoje sposobnosti i dokazali da se sve može kad se male ruke slože.


Velikokladuške srednje škole imaju ukupno oko 1000 učenika od kojih se preko 800 njih pojavilo u dvorani i svi zajedno bili su dio ovog projekta er su svjesni da su zajedno jači i da se njihov glas tako najbolje čuje.


Međunarodno vijeće studenata je 1939. godine u Londonu proglasilo 17. novembar Danom srednjoškolaca i to kao znak sjećanja na studentske demonstracije u Pragu koje su nacisti ugušili zatvorivši sve ustanove visokog obrazovanja u Češkoj i poslavši više od 1200 studenata u koncentracione logore, dok je devet studenata i profesora strijeljano. Ovo je dan kada srednjoškolci širom svijeta ukazuju na svoje probleme i probleme mladih generalno.

Nejra Mustedanagić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa