MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Venecija pod vodom: Najveća plima u proteklih 50 godina, dramatično stanje

Dijelovi Venecije poplavljeni su u naletu plimnog vala, najvećeg u proteklih 50 godina.Voda je dostigla 1,87 metara, a jedini veći val zabilježen je 1966. godine kada je bilo 1,94 metara.
Fotografije i snimci nastali u Veneciji prikazuju stanovnike i turiste kako hodaju kroz duboku vodu i po drvenim platformama dok visoki valovi udaraju u zidove, a voda kao rijeka teče ulicama. Najteže je pogođen Trg Svetog Marka, a šesti put u proteklih 1.200 godina poplavljena je i Bazilika Svetog Marka.
Dvije osobe su poginule na otoku Pellestrina koji formira barijeru između Venecijanske lagune i Jadranskog mora. Jedan muškarac je stradao dok je pokušavao da uključi pumpu u svom domu, a druga osoba je pronađena mrtva na drugoj lokaciji.

Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro najavio je da će proglasiti stanje katastrofe i upozorio da će poplave izazvati trajne posljedice.
“Situacija je dramatična. Zatražili smo od vlade da nam pomogne. Ovo će nas mnogo koštati, a rezultat je klimatskih promjena”, napisao je na Twitteru.

Poplavljeni su trgovi, ulice, stambeni objekti, restorani, kafići, prodavnice…

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa