MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vi narode u kuće a mi na proslavu rođendana u vrijeme korone

Ono što se sinoć desilo u sarajevsko elitnom restoranu najbolje je ogledalo društva, političke i javne scene u BIH. Više od mjesec i po dana građanima se govori da ostane u kući, uvode se represivne mjere, zabranjuju se javna okupljanja, obavezno nošenje maske i ostale prevencije da bi onemogućilo širenje virusa korona. U jeku svega toga zahvaljujući medijima, javnost je vidjela kako se mjera pridržavaju političari, ugledni doktori i javne ličnosti.

Ovaj događaj još jednom pokazuje sve licemjerstvo i bahatost pojedinih  političara i javnih ličnosti. Kako drugačije nazvati prisustvo rođendanskoj proslavi državnog ministra Staše Košarca, koji je još kao državni poslanik imao najradikalnije izjave vezane za Bošnjake, BIH a istovremeno banči i pijanči u centru grada, za koji je njegov šef rekao da ga podsjeća na Teheran. Košarac je poznat i po izjavama da je 2. i 3. maja 1992. Izvršen zločin nad vojnicima JNA koji su krenuli na zgradu Predsjedništva. Isti taj Košarac je za period dok je bio državni zastupnik u periodu od 2014.-2019. primao poslaničku platu i naknade u visini od 7. 000 KM, a i sadašnja ministarsku mu je „skromnih“  5.000 KM.

Još jedan od apsurda je da je zabavu organizirao ugledni kirurg i šef Klinike na UKC Sarajevo dr. Jusuf Šabanović, od kojeg se očekuje da dijeli savjete i bude primjer građanima kako se ponašati u ovoj situaciji. Pored njega na zabavi je bio i dekan Veterinarskog fakulteta dr. Nihad Fejzić, koji je bio i član Naučnog tima za suzbijanje koronavirusa Kantona. Kompletnoj ovoj političko-doktorsko-poduzetničkoj eliti treba dodati i naše poznate estradne ličnosti, Harija, Halida, Šerifa, Koketa, od koji su neki i snimali promotivne spotove o tome da trebamo ostati kući.

Dok se nad građanima provode restriktivne mjere, veliki broj djelatnosti ne radi,u elitnom sarajevskom restoranu se za vrijeme mjeseca ramazana  organizira zabava a običnim građanima je još uvijek zabranjeno da popiju kafu na terasi nekog restorana ili kafića.

Trend radio/Mersad Sarajlija

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa