MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vijeće ministara BiH danas o izgradnji plinovoda, vanjskim poslovima, VSTV-u…

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) BiH, kao i Nacrta zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

Pred ministrima bi se trebao naći i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Srbije o izgradnji plinovoda “Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije” na pravcu granica Republika Srbija – Bosna i Hercegovina – Bijeljina – Banja Luka – Prijedor – Novi Grad, kao i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o izgradnji plinovoda “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske” na pravcu Zagvozd (HR) – Posušje (BiH) – Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe Prijedlog odluke o prestanku važenja Odluke o višegodišnjem projektu remonta helikoptera za period 2013. – 2014. godina; Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o višegodišnjem projektu nabavke helikoptera za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, kao i Prijedlog odluke o finansiranju višegodišnjeg projekta školovanja oficira vojno-evidencijske specijalnosti avijacija.

Predviđeno je da, između ostalog, bude razmatran i Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa