MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vijeće ministara BiH o carini na uvoz električnih i hibridnih automobila

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na današnjoj sjednici da razmatra prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila do kraja ove godine.

Predlagač je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Pred ministrima će se naći i Nacrt sporazuma između Srbije i BiH za “IPA tri” program prekogranične saradnje, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH. Ovo ministarstvo je predlagač i informacije o raspodjeli korišćenja sredstava tekuće rezerve za devet mjeseci prošle godine, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Planirano je da ministri razmatraju i prijedlog odluke o imenovanju članova Stručnog savjeta Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Na dnevnom redu će se naći i informacija o pripremi prijedloga akcionog plana Savjeta ministara za sprovođenje Strategije komuniciranja institucija BiH o procesu pristupanja Evropskoj uniji – od kandidatskog statusa do članstva za 2024. godinu, sa prijedlogom akcionog plana.

Na dnevnom redu sjednice su i prijedlozi programa rada institucija Savjeta ministara.

Predviđeno je da ministri razmatarju i davanje saglasnosti za glasanje državljana Ruske Federacije na teritoriji BiH, povodom održavanja predsjedničkih izbora, 17. marta.

N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa