MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Višković: Prioritet saradnja sa Rusijom i Srbijom, NE NATO-u i OHR-u!

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da su ekonomski rast, digitalizacija, reforma javnih preduzeća, zdravstvena i socijalna politika, te demografska obnova Republike Srpske ključne reformske oblasti koje će biti u fokusu nove Vlade.

Višković je istakao da je će na prvoj, konstitutivnoj sjednici nove Vlade Republike Srpske, biti imenovane tri radne grupe, jer smatra da su ove aktivnosti preduslov dugoročnom ekonomskom i demografskom razvoju Republike Srpske.

U ekspozeu je navedeno da su najažniji investicioni projekti na kojima će raditi buduća Vlada HE Dabar, HE BUk Bijela, HE Foča, HE Paunci, Bistrica te solarne i vjetroelektrane. POminje se i gradnja autoputeva, mostova, pruga, brzih cesta, bolnica u Doboju, Foči, Trebinje itd…

Prioritet ostaju EU integracije, ali i zaštita ustavnog poretka BIH i RS. Naglašava se vojna neutralnost, a pitanje članstva u NATO vezuje se za odluke Srbije.

Upravo u regionalnoj i međunarodnoj saradnji najvažniji partner ostaje SRbija, dok se u ekspozeu navodi i “posebno mjesto koje zauzima Ruska Federacija”, a pominju se i Kina i Mađarska.

Nastaviće se insistirati da se zatvori kancelarija OHR, te da strane sudije odu iz Ustavnog suda BIH.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa