MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Visoke cijene u ugostiteljstvu šokiraju turiste i građane: Pogledajte račune s hrvatske obale

Građani su sve više iznenađeni visokim cijenama u ugostiteljskim objektima, posebno na Jadranu tokom toplijih mjeseci. Kako se približava turistička sezona

Izvor, mnogi su počeli fotografisati račune i uspoređivati iznose, a cijene kafe, omiljenog napitka, postale su posebno fokusirane.

Primjerice, račun s Hvara objavljen prije nekoliko dana pokazuje da kafa s mlijekom košta 4,50 eura, odnosno gotovo 34 kune. Portalu Večernjeg lista javilo se nekoliko čitatelja s računima iz Malog Lošinja, Opatije, Zagreba i Murtera.

Na Malom Lošinju, čitateljica je za gazirani sok platila 4,50 eura, a za macchiato 3,20 eura. Uz to, naplaćena joj je naknada za uslugu od 0,39 eura, pa je ukupni račun za dva napitka iznosio 8,09 eura.

Iz godine u godinu, cijene u ugostiteljskim objektima rastu, a mnogi se pitaju hoće li odlazak na kafu postati luksuz dostupan samo rijetkima.

Ove godine, već u maju, cijene su alarmantno visoke, a situacija se očekuje da će biti još gora kako sezona bude odmicala.

Građani BiH koji planiraju ljetovanje na Jadranu trebali bi biti svjesni ovih visokih cijena i planirati svoje troškove u skladu s tim.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa