MARKETING

Vlast obećala rješavanje problema dijela penzionera iz četiri općine USK

Federalna vlast je obećala da će riješiti problem penzionera iz četiri općine Unsko-sanskog kantona, koji su u kraćem periodu živjeli pod upravom Republike Srpske.Alen Šehić, koji koordinira aktivnosti ovih građana u cilju rješavanja ovog problema je potvrdio da je jučer, 29. novembra, u Sarajevu održan sastanak s ministrom rada i socijalne politike Veskom Drljačom (SBB).

Razgovarano je o problemu građana iz Sanskog Mosta, Ključa, Bosanske Krupe i Bosanskog Petrovca, čiji su gradovi 1992. bili pod upravom Republike Srpske. Shodno sporazumu dva entiteta imaju penziju od 60 KM do 200 KM bez obzira na to što su godinama radili – prije rata, tokom rata i poslije rata.

Na sastanku, kojem su prisustvovali Armin Čahut iz Općine Ključ, federalni parlamentarci Husein Rošić (SDA), Asim Kamber (SDA) i Azra Tajić. Istaknuto je da su dogovorene, kako je navedeno, konkretne mjere za rješavanje ovog problema.

Najavljeno je da će zastupnik Rošić rješavanje ovog problema inicirati i na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, kao i da će biti uložen amandman na zakon kojim će se doprinijeti rješavanju problema.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo