MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vodopad Blihe kod Sanskog Mosta polako poprima boje proljeća

Pravi biser prirode Sane smješten je 14 kilometara od Sanskog Mosta između sela Fajtovci i Kamengrad, a to je jedan od najljepših vodopada u BiH – vodopad Blihe.

Vodopad Blihe uveliko je obukao proljetno ruho. Drveće je počelo zeleniti, vegatacija se počela buditi, a vodostaj vodopada je veći nego inače. U tome uživaju turisti iz cijele Evrope koji u prolazu ili s namjerom dolaze da vide jedan od dragulja bh. prirode.

Visok 56 metara, a širok desetak, ovisno o vodostaju kada je širok i više, vodopad Blihe, ali i cijeli kompleks u sklopu kojeg se nalazi šetnica, šadrvani i vodenice, svake godine privuku hiljade posjetilaca.

Nedžad Avdić, uposlenik JKP “Sana”, u kratkoj izjavi za Klix.ba je kazao da je najveća gužva u periodu sezone kada imaju organizovane, ali i pojedinačne posjete turista iz BiH, ali i cijele Evrope.

Kako kaže, turisti su očarani vodopadom, prirodom, ali i gostoprimstvom našeg naroda, pa boravak u parku Blihe uvijek im ostane u lijepom sjećanju te se rado vraćaju.

Dok čeka svoje zeleno ruho i bujnu vegetaciju kako bi još ljepše došao do izražaja, vodopad Blihe će posjećivati dnevno tek nekoliko desetina osoba. U najljepši period, onaj ljetni, stotine posjetilaca dnevno će dolaziti u ovaj spomenik prirode, šetati uređenim stazama i uživati u pogledu i zvuku jakog vodopada male rijeke Blihe.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa