MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vodostaji širom Unsko-sanskog kantona u porastu, a obilna kiša se očekuje poslijepodne

Iz Uprave Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona za portal Klix.ba kazali su da je situacija što se tiče poplava na području ovog kantona trenutno pod kontrolom nakon što je kiša prestala da pada.

Kako su rekli iz Civilne zaštite za nema veće materijalne štete i na mjestima gdje je došlo do izlijevanja rijeka potopljeno je uglavnom poljoprivredno zemljište.

Do izlijevanja je došlo na područjima gradova Bihać, Bosanska Krupa i Cazin, te u općinama Ključ i Sanski Most. Najviše problema za sada čine potoci i manje rijeke koje su nabujale.

Na području Sanskog Mosta najviše problema su stvorile rijeke Bliha i Majdanuša, te je učinjena materijalna šteta.

Prema vremenskoj prognozi, očekivano je da će kiša ponovo početi padati poslije podne. U komunikaciji sa raznim jedinicama Civilne zaštite za Klix.ba potvrđeno je da se nalaze terenu i provode operacije zaštite.

Prema podacima Agencije za vodno područje rijeke Save, vodostaj je u porastu gotovo na svim mjernim tačkama u slivu rijeka Une.

U Bihaću je vodostaj iznosio 144 centimetara, Bosanskoj Krupi 265 centimetara, Bosanskoj Otoci 286 centimetara, Sanskom Mostu 347 centimetara.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa