MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Volodimir Zelenski sa saradnicima otputovao u Njemačku

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je danas na svom Twitter profilu da je Volodimir Zelenski otputovao u Njemačku.Kličko je napisao kako je danas veoma važno ujediniti sve snage i konsolidovati zemlje koje su se ponijele kao prijatelji u vezi sa trenutnim ratnim stanjem u Ukrajini.

“Prijatelji! Danas je veoma važno ujediniti sve snage – kako u Ukrajini, tako i u konsolidaciji pozicije i akcije naših partnerskih zemalja.

Volodimir je otputovao sa delegacijom Ukrajine na sastanak u Njemačku”, napisao je Kličko na svom Twitteru.

Podsjetimo, u svom obraćanju 17. marta, Zelenski je njemačkim poslanicima rekao da se gradi novi tip Berlinskog zida koji dijeli Evropu između slobode i ugnjetavanja.

Zelenski se tada zahvalio Njemačkoj na podršci tokom ruske invazije, ali mnogim poslanicima je bilo neugodno slušati dok je kritizirao njemačku energetsku politiku i poslovne interese zbog doprinosa tom zidu podjela.

Također, njemački kancelar Olaf Scholz i ruski predsjednik Vladimir Putin su sinoć sklopili dogovor da Njemačka svoj plin ubuduće otkupljuje po cijenu u dolarima, a ne u rubljama kako je to Putin od ranije zahtijevao.

Izvor:klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa