MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vozači koji planiraju duža putovanja pozivaju se da se na vrijeme informišu o stanju na putevima

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja.

Sutra, posljednjeg dana aprila, a pred prvomajske praznike, očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja, posebno na saobraćajnicama prema jugu BiH.

Apeluje se na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima.

Tokom putovanja apeluje se na vozače da budu oprezni, izbjegavaju rizična preticanja i obavezno koriste sigurnosni pojas. Napominje se da djeca do 5 godina moraju sjediti u odgovarajućoj auto-sjedalici. Povećan je broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila, pa se mole svi učesnici u saobraćaju za pažnju i poštivanje saobraćajnih propisa.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka danas će od 18 sati za saobraćaj biti zatvoren smjer autoceste A-1 Zvirovići-Bijača, a nakon toga biti će zatvoren smjer Bijača-Zvirovići. Radovi će trajati do sutra ujutro do 06 sati.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Pelagićevo-Srebrenik (tunel Ormanica), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa