MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Gužve na granicama BiH

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Prisika, Osoje, Doljani i Gabela Polje pojačana je frekvencija saobraćaja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. I na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Apeluje se na vozače da voze maksimalno opezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Savjetujuje se  i ostalim učesnicima u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Dodatno, zbog održavanja manifestacije “Sveti Ivo”, danas (od 10 do 22 sata) i sutra 24.06. (od 06 do 16 sati) zabranjuje se saobraćaj teretnih vozila i na dijelu puta od Crne Rijeke prema Banja Luci. Također, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Zbog održavanja biciklističke trke danas će u vremenu od 11 do 15 sati dolaziti do etapnih obustava saobraćaja na putnom pravcu Zavidovići- Banovići.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Za večeras u 23 sata najavljen je polazak vangabaritnog tereta iz Zenice prema Tarčinu. Planirani dolazak na odredište je sutra ujuto u 5 sati. Pozivaju se vozači da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa