MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vrijedni mještani Podzvizda opet ”na potezu”

Ovog vikenda mještani MZ Podzvizd uljepšali su još jednu lokaciju u svom naselju postavivši veliku šahovsku ploču u Podzvizdu. Šahovske figure donirao je Dino Ćerimović, a za ocrtavanje ploče pobrinuli su se sami mještani.
Sve je postavljeno u nadi da će ovo mjesto biti mjesto druženja onih starijih ali i mlađih, kao i mjesto razmjene iskustva, šahovskih i životnih poteza.


Vrijedna ekipa iz Podzvizda ovih dana nastoji urediti prostor oko Starog grada ali i same kule, koja će sigurno postati jedna od glavnih turističkih atrakcija u Velikoj Kladuši.
Za sada je dobrim dijelom očišćen dio prilaza, a jedna od najbitnijih stavki ovog projekta jeste da je napokon napravljen put do samog vrha. Kako su nam rekli organizatori slijedeća faza je postavljanje kamena kako bi put poprimio oblik „kaldrme“, a sredstva za ovo su obezbijedili mještani koji žive u dijaspori.

Vrijedni ljudi ovog mjesta kažu da ovdje ima još posla, ali sve što su realizirali bilo je u cilju da probude ljepote Pozdvizda, kojih kako kažu ima mnogo.
Prenijeli su nam mali djelić onog što planiraju, a to je uređenje igraonice za djecu na otvorenom u podnožju Grada i uređenje izletišta ispod poznate „Podzvizdske pećine“ uz potok Ponorac. Vjerujemo da će nam dani koji dolaze biti uljepšani njihovim akcijama koje ćemo redovno pratiti, a do tada svi koji su voljni pomoći, imaju priliku.
Još jednom, bravo za volonterizam, nesebično zalaganje i zajedništvo mještana i dijaspore Podzvizda.


Trend radio/Nejra M.-Lj.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa