MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vruće narednih dana, temperature negdje i preko 30 stepeni

U Bosni i Hercegovini u subotu ujutro, 15. juna, bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8 stepena, Bugojno i Sokolac 11, Široki Brijeg i Srebrenica 13, Livno, Sarajevo i Zenica 14, Bihać, Doboj i Sanski Most 15, Banja Luka i Tuzla 16, Prijedor 17, Bijeljina i Trebinje 18, Gradačac i Mostar 19, Neum 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanih perioda.

Objavljena je prognpoza do utorka:

Za 16. juni 2024 (nedjelja), u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena.

Za 17. juni 2024 (ponedjeljak), očekuje se dolazak nestabilnijeg vremena sa jugozapada što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.

Za 18. juni 2024 (utorak), malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepen, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa