MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

WHO sazvao sastanak Odbora za vanredne situacije

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pohvalila je u srijedu Kinu za njen dosadašnji odgovor na epidemiju koronavirusa, ali je izrazila ‘veliku zabrinutost’ zbog širenja virusa s čovjeka na čovjeka u drugim zemljama i sazvala je novi sastanak Odbora za vanredne situacije za četvrtak.

WHO je također pozvao cijeli svijet da djeluje protiv novog koronavirusa, kojim se već zarazilo više osoba nego SARS-om, dok su stotine stranaca evakuirane iz Wuhana, epicentra epidemije.

“Nastavak rasta broja slučajeva i dokazi o prijenosu s čovjeka na čovjeka izvan Kine vrlo su zabrinjavajući. Iako su brojke izvan Kine i dalje relativno male, imaju potencijal za puno veću epidemiju”, rekao je Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor WHO-a, po povratku iz Pekinga.

Kineska nacionalna komisija za zdravlje saopćilo je u četvrtak da je ukupan broj potvrđenih smrtnih slučajeva od zaraze koronavirusom do kraja dana u srijedu porastao za 38, na 170, dok je broj zaraženih porastao za preko 1700 zabilježenih slučajeva.

Indija je danas prijavila prvi slučaj koronavirusa u državi Kerala, na jugu te zemlje.
U saopćenju indijskih vlasti navodi se da su rezultati ispitivanja pokazali da je pacijent pozitivan na koronavirus i da je u stabilnoj situaciji u bolničkoj izolaciji. 

I Filipini su potvrdili prvi slučaj novog koronavirusa, od kojeg su u Kini oboljele hiljade ljudi.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa