MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Za pomoć od 1.000 KM prijavilo se 6.025 žena iz FBiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, zbog velikog interesa i upita javnosti, obavještava javnost o trenutnom statusu prijava putem aplikacije ePorodilje, namijenjene za dodjelu jednokratne podrške od 1.000 KM za svako novorođeno dijete u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2024. godini.

Do danas, na aplikaciji ePorodilje registrovano je ukupno 6.853 korisnica. Od ovog broja, 6.025 korisnica podnijelo je prijave za ovu podršku. Među podnesenim prijavama, 5.175 je konačno spremljeno i poslato na verifikaciju, dok je 850 prijava ostalo nedovršeno iz raznih razloga, te nisu završene i poslate na verifikaciju.

Tim Federalnog ministarstva rada i socijalne politike trenutno radi na provjeri konačno unesenih prijava. U okviru ovog procesa, vrše se ispravke na prijavama koje nisu potpune ili imaju određene greške u unosu. Nakon sređivanja prijava, slijedi njihova verifikacija sa bazom podataka IDDEE-a, nakon čega će prijave biti spremne za isplatu.

Shodno Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o realizaciji ovog Programa podrške, prve isplate su planirane od 10. jula ove godine.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve korisnice koje imaju nedovršene prijave da prate uputstva koja će im u narednim danima doći od administratora, kako bi mogle biti uključene u proces verifikacije i isplate, saopštili su iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa