MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Za vikend temperature u BiH i do 22 °C

Jutros u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -2; Sokolac 0; Ivan Sedlo, Sarajevo 5; Široki Brijeg, Tuzla 6; Trebinje, Zenica 7; Drvar, Mostar 8; Livno, Sanski Most 9; Bugojno 10; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Neum 11; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne je lokalno moguća slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura zraka oko 14 °C.

Bioprognoza – Opšta slika će, uz povremeno izraženiju naoblaku, biti djelimično lošija u Bosni. U Hercegovini, osobito na krajnjem jugu, ugodnije, sa više vedrine. Toplije jutro u cijeloj zemlji, u odnosu na protekli period i umjereni porast temperatura u nastavku dana, povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Moguće su blaže meteopatske reakcije poput promjene raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije.

U subotu 23.03.2024., sunčano vrijeme uz prolazan porast naoblake tokom dana. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 14 do 20, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C.

U nedjelju 24.03.2024., oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom. U područjima iznad 900 m očekuje se sunježica ili snijeg. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 3 do 9, u Hercegovini od 12 do 18 °C.

U ponedjeljak 25.03.2024., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 16 °C.

U utorak 26.03.2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili tokom noći lokalno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 14, u sjevernim područjima Bosne do 18 °C.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa