MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Završeni protesti u Sarajevu, roditelji razočarani: Nećemo stati!

Više stotina građana okupilo se ispred zgrade Vlade FBiH tražeći da hitno reaguje zbog slučaja vezanja djece za namještaj i radijatore u Zavodu Pazarić .

Okupljeni, među kojima su se nalazili i roditelji nekih od štićenika Zavoda Pazarić, uzvukivali su slogane protiv vlasti i nosili transparente na kojima je pisalo: “I djeca imaju prava”, “Ne damo našu djecu”, “Stidi se, državo”. Poručili su da žele da se sa njihovom djecom “radi savremenim metodama”. 

“Našu djecu više niko neće vezivati. Problem naše djece nije samo u obrazovanju nego i zdravstvena i socijalna zaštita”, kazali su okupljeni. 

Predstavnici roditelja koji danas protestuju ispred zgrade Federalne vlade u Sarajevu kazali su kako ih nadležni nisu primili na sastanak.

Jedna predstavnica roditelja je kazala kako su ušli u zgradu samo da bi se zataškala i umirila situacija, odnosno da se građanima “zamagle” oči, jer niko s njima nije razgovarao.

Primljeni smo samo da se ovom narodu ‘zamagle’ oči. S nama niko nije razgovarao. Primila nas je sekretarica koja je prevrtala očima i rekla ne znam šta ćete ovdje. Mi smo samo ušli da pokažemo da mi u toj djeci vidimo svoju djecu, došli smo samo kao roditelji. Ko ih veže, koliko ih veže? Povjereno im je da se brinu o njima a ne da ih vežu. Nema u cijelom svijetu nekoga koga ovo nije dotuklo. Sve dok se ne sazna stanje u Pazariću nećemo stati. Ići ćemo sa krivičnom prijavom i više ne znamo kako da djelujemo“, kazala je jedna od predstavnica roditelja.

Okupljenim građanima se obratila i predstavnica Naila Njemčević koja je kazala i da je njeno dijete potencijalni kandidat za Pazarić, ali da ga neće dati u tu ustanovu.

Pozivam svo stanovništvo Bosne i Hercegovine da nam se pridruži jer nikad niko od vas ne zna kad će biti u našoj situaciji, jer nema garancije da vi sutra ili za pet ili deset godina u svojoj porodici nemate dijete poput mog“, naglasila je Njemčević.

Edo Čelebić, predsjednik vijeća roditelja JU Zavoda Mjedenica, je kazao da je ponosan na sve okupljene ljude koji su pokazali jedno veliko dostojanstvo u velikoj tenziji koja je potpuno razumljiva.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa