MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Zbog problema u državnoj agenciji ugroženo zapošljavanje građana BiH u inostranstvu

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine je u znatnim problemima, što se odražava i na brojne građane koji žele raditi u inostranstvu, saznaje Klix.ba.

Dosadašnji direktor ove agencije Muamer Bandić (SBiH) podnio je ostavku na poziciji direktora zbog toga što je preuzeo mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, dok je zamjenica direktora Suzana Radinković na bolovanju.

Izostanak direktora i zamjenice direktora za posljedicu ima to da mnogi dokumenti ostaju nepotpisani. Među njima su i oni koji se odnose na rad državljana Bosne i Hercegovine u inostranstvu. Kako saznajemo, mnogi od njih su u problemu zbog toga što čekaju da dobiju potrebne dokumente.

U problemu su i domaći poslodavci koji radnike žele angažovati za rad u inostranstvu te su zbog toga vrlo nezadovoljni. S obzirom na prethodno navedeno, riječ je o znatnim problemima, jer se odnose na egzistenciju građana.

Osim toga, u problemu su i sami zaposlenici Agencije za rad i zapošljavanje. Prema našim saznanjima, zamjenica direktora morala se privremeno vratiti na posao kako bi potpisala isplatu plata. Koliko brzo će se riješiti ovi problemi zavisi od volje državne vlasti.

U petak, 9. decembra, poslali smo upit ovoj agenciji te ćemo njihove odgovore naknadno objaviti.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo