MARKETING

Zbog snježnih nanosa obustavljen saobraćaj na putu Jablanica – Posušje

Zbog snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj na putu Jablanica – Posušje, na dionici Blidinje – Rakitno, upozorili su u nedelju ujutru iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHMAK), javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnom putu Sarajevo – Rogatica (Romanija) ne mogu saobraćati teretna vozila.

Na putevima u zapadnim i jugozapadnim krajevima Bosne i Hercegovine puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. I na ostalim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Moguća je mjestimična poledica, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Iz BiHMAK-a skrenuli su pažnju i na učestale odrone i apelovali na vozače da voze maksimalno oprezno, a na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30-4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj – Gromiljak (Radanovići), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Izvor: FTV

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo