MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Zbrajaju se žrtve u Albaniji: Najmanje 14 poginulih i 325 povrijeđenih usljed zemljotresa

Najmanje je 14 ljudi poginulo i 325 povrijeđeno usljed zemljotresa koji je jutros pogodio Albaniju, javlja CNN na osnovu najnovijeg izvještaja s terena.Nakon zemljotresa se u Albaniji još uvijek traga za nekoliko zatrpanih ispod ruševina.

Nije bilo povrijeđenih državljana BiH, a zemljotres je prouzrokovao materijalnu štetu na objektima u više gradova Albanije.

Albansko ministarstvo odbrane saopćilo je da je potres bio 6,4 stepena prema Richterovoj skali i da je epicentar bio u lučkom gradu Draču. Videozapisi na društvenim medijima iz tog područja pokazuju kako se nekoliko zgrada srušilo.

Kako javlja CNN, najmanje četiri osobe poginule su u Draču, dvije u Thumaneu, jedna osoba je poginula dok je vozila na veoma oštećenom putu u Lezheu. Jedna osoba je skočila iz zgrade u panici u Kurbinu.

Ministarstvo zdravstva ranije je potvrdilo da je u zemljotresu povrijeđeno najmanje 325 ljudi, a ured premijera saopćio je da se još nekoliko osoba vodi kao nestalo.

Albanski premijer Edi Rama je rekao da obližnje zemlje, uključujući Italiju i Grčku, pomažu Albaniji u operaciji oporavka, dok su drugi evropski lideri također ponudili pomoć. Škole su do daljnjeg zatvorene u tri grada – Draču, Lezheu i Tirani.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa