MARKETING

Zdravstveni radnici u Konjicu i dalje bez plaće, ljekari najavili odlazak

I pored brojnih obećanja, zdravstvenim radnicima u Konjicu još uvijek nisu isplaćene plaće, potvrdila je Feni predsjednica podružnice Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Doma zdravlja i Opće bolnice Konjic Azra Mušinović.

Ona je kazala kako su zdravstveni radnici i dalje u štrajku te da neki od ljekara već imaju zakazane razgovore za posao u drugim zdravstvenim ustanovama.

“Plaće i dalje nema. Nadali smo se da će se do sada sve riješiti, ali više nemamo nade. Četvero naših kolega, ljekara porodične medicine, već je najavilo da imaju razgovore u drugim zdravstvenim ustanovama tako da će oni vjerovatno napustiti Dom zdravlja Konjic. Mislim da će do kraja mjeseca velika većina kolega otići negdje drugo, kao što je i najavljeno, a za to nikog nije briga”, ističe Mušinović.

Kako je dodala, o deblokadi računa nema ni govora niti ima nekakvih značajnijih informacija, a menadžment kaže kako radi na tome.

“Dakle, samo nekakva obećanja, a nikakvih značajnijih rješavanja”, rekla je Mušinović.

Ona je naglasila da će štrajk biti nastavljen sve dok radnicima ne bude isplaćena plaća i da od tog zahtjeva neće odustati.

Računi Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic blokirani su zbog poreznog duga, pa zaposlenici nisu dobili plaće od augusta. U generalni štrajk stupili su 26. novembra, a doktori Doma zdravlja Konjic najavili su otkaze ugovora o radu ako im do 15. decembra ne budu uplaćene plaće.

IZVOR: BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo