MARKETING

Zelenski ide na historijski NATO samit u Madridu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg potvrdio je poziv ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da učestvuje na Samitu Alijanse u Madridu koji se održava za dvije sedmice.

Kako je rekao Stoltenberg, za dvije sedmice saveznici će se sastati na historijskom i transformativnom samitu u Madridu.

“Tu će se donijeti odluke da NATO ostane jak u svijetu koji postaje sve opasniji. Večeras smo imali odličnu diskusiju o našim pripremama. Uključujući potrebu da nastavimo našu snažnu podršku Ukrajini. Radujem se što ću dočekati predsjednika Zelenskog da se obrati liderima NATO-a na našem samitu u Madridu – rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare nakon sastanka lidera sedam NATO saveznika”, kaže Stoltenberg.

Napomenuo je da je kao odgovor na invaziju Rusije, NATO ojačao svoju sposobnost da zaštiti i odbrani svaki pedalj savezničke teritorije NATO-a.

Samit NATO-a u Madridu bit će održan 28. i 30. juna kako bi se pozabavili aktuelnim izazovima evropskoj i euroatlantskoj sigurnosti, načinima dalje transformacije Alijanse i usvajanjem novog strateškog koncepta.

IZVOR:KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo